top of page
Alara Adilow 09.JPG

BIOGRAFIE

Alara Adilow (1988) is queer schrijfster van Somalische afkomst. Zij is columnist bij literair tijdschrift Elders. In 2022 won ze de El Hizrja prijs voor proza, werd ze geselecteerd For the Public in Residence voor de queer - en transgender gemeenschap in museum Arnhem en verscheen haar debuutbundel Mythen en Stoplichten. 

Momenteel werkt ze aan haar verhalenbundel met de titel 'Rook en songteksten die in maart 2023 zal verschijnen. Ze heeft hiervoor de projectsubsidie van het Letterenfonds voor starters ontvangen, en de ontwikkelbijdrage van het Amarte fonds.

In 2019 haalde ze de finale van NK Poetry Slam en in 2020 maakte ze deel uit van het NOORDWOORD poëzietalent traject. In 2021 was ze gastschrijver bij tijdschrift nY.​ Ze woonde tien jaar in Verenigd Koningrijk, Leicester, waar ze een BTEC muziekproductie studeerde. 

Alara stond op diverse podia in Nederland, Duitsland en Vlaanderen o.a Read my World, Dichters in de prinsentuin, Crossing Border en Brainwash Festival. Ze publiceerde poëzie in DW, De Gids, nY, Hard//hoofd, Sample Kanon, De Revisor, Tirade, Poëziekrant, en op Oote-oote, DIG, en De Optimist, en korte verhalen in De Gids, Tirade en Elders.

BIO: Welcome
bottom of page